Четвер, 25.04.2024, 22:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Вересень » 20 » Всеукраїнський фестиваль "Етноколо"
23:33
Всеукраїнський фестиваль "Етноколо"
   У нашій оселі сьогодні усмішки веселі,
   І веселково-весняно у душах сія,
   Година єднання, година братання у нашій оселі,
   І ти не одна, інтернатська велика рідня !

     16 вересня 2011 року в нашій школі було проведено фестиваль «Етноколо» під гаслом «Від екології душі – до екології Всесвіту», який включав етнопрограму та екологічну програму.
     Діти нашої школи гостинно зустріли Жданову Ірину Анатоліївну – голову оргкомітету Міжнародного родинного мандрівного фестивалю «Як намалювати птаха», Махоткіну Наталю Станіславівну – керівника проекту «Від екології душі – до екології Всесвіту», вчителя хімії Київського науково-природничого ліцею №145, Пономарьову Надію Анатоліївну, завуча ліцею №145, разом з 49 його вихованцями, Зеленську Олену Віталіївну – режисера, посла Миру, керівника медіа студії «Птахи», Фетісова Іллю – керівника фольклорного ансамблю «Божичі», Шинкаренко Ольгу Володимирівну – майстра з розпису та витинанки, члена національної спілки народних майстрів України, а також друзів із Штормового (АР Крим), з Житомирщини.
     Центром етнокола стала подільська хата, макет якої був виготовлений власноруч нашими дітьми на чолі з учителями трудового навчання Ходаком В.М., Бондарем О.І.. Фестиваль розпочався славетним «Щедриком» М.Д.Леонтовича у виконанні ансамблю «Голоси Поділля» та хору школи.
     Діти з задоволенням відвідали майстер-класи з ляльки-мотанки, з витинанки та писанкарства, з виготовлення «екологічних мішечків, з народної вишивки, декоративно-прикладного мистецтва, з органічної хімії та інш.
     Та, мабуть, і дітям, і дорослим найбільш запам’яталися майстер-класи з традиційних народних танців від гурту «Божичі».
     Невимушено і легко спілкувались дорослі і діти між собою, дізнаючись більше про свою культуру та культуру тих народів, які живуть разом з нами на нашій Україні. Не могли не відвідати гості музей-квартиру українського Баха М.Д. Леонтовича, адже саме на цій землі композитор написав свої невмирущі твори.
     Нові друзі, нові враження, глибокі пізнання етноминувщини – все це залишилось у серцях тих, хто відвідав «Етноколо».

                                           Рябошапко Ю.В.- організатор позакласної роботи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1374 | Додав: exolot | Рейтинг: 3.7/3
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz