П`ятниця, 26.04.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Районний семінар учителів української мови та літератури
02:55
Районний семінар учителів української мови та літератури
     18 жовтня 2011 року в Тульчинській школі-інтернаті- ліцеї відбувся районний семінар вчителів української мови і літератури.
Відкрила семінар Світлана Віталіївна Кошелап, заступник начальника відділу освіти Тульчинської райдержадміністрації, ознайомила з планом роботи.
     З презентацією школи виступив Володимир Миколайович Друм, директор Тульчинської загальноосвітньої школи-інтернату І-III ступенів–ліцею Вінницької обласної Ради.
     У науково-теоретичній частині семінару взяли участь С.В.Кошелап «Використання  кабінету української мови і літератури у роботі вчителів-предметників».
     Світлана Михайлівна Нога, вчитель української мови і літератури Кинашівської загальноосвітньої школи І-Ш ступенів, виступила з питанням «Розвиток критичного мислення школярів на уроках української мови і літератури».
     Практичну частину семінару розпочала Тамара Іванівна Кузик, заступник директора з навчально-виховної роботи, виступивши з питанням «Роль методичного кабінету в організації роботи навчальних кабінетів».
     «Функціонування кабінету української літератури для реалізації творчої складової навчання» - з такого питання поділилася досвідом роботи Наталія Василівна Рогульська, вчитель української мови і літератури.
     Цікавий був урок – презентація з теми «Микола Вороний «Євшан-зілля». Коротко про письменника. Історична основа поеми, який підготувала і провела з шестикласниками Антоніна Леонтіївна Рудакова. Вчитель української мови і літератури Олена Дмитрівна Овчарук виступила з питання «Впровадження технологій особистісно зорієнтованого навчання в кабінеті української мови».
     Учасники семінару мали змогу подивитися відео сюжети з позакласної роботи учителів української мови та літератури нашої школи: інсценізації уривків з творів І.Я. Франка «Украдене щастя», М.Старицького «На перші гулі», Л.Українка «Лісова пісня», О.Коломієць «Фараони», фрагменти вечорів, присвячені 196-річниці з дня народження Т.Г.Шевченка, 140-річчю Лесі Українки.
     Учителям-предметникам подарували диски з записами відкритих уроків учителів української мови та літератури, творчий доробок В.М.Друма «Мелодії любові і добра».
     Присутні обговорили Державний базовий стандарт основної та старшої школи в освітній галузі мови та літератури і внесли свої пропозиції.
     Щиро вдячні Світлані Михайлівні Кошелап, Наталії Зокіївні Соловей – голові районного методичного об’єднання учителів української мови та літератури за творчий підхід у роботі з учителями.
                         
                О.Д.Овчарук – вчителька укр. мови та літератури Тульчинської 
                                       школи-інтернату-ліцею.
 
  
 
  
 
  
 
Переглядів: 2114 | Додав: exolot | Рейтинг: 3.7/3
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz