Субота, 27.04.2024, 02:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Березень » 2 » Найцінніший дар - життя!
10:34
Найцінніший дар - життя!
     Найцінніше, що є у людини -це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній своє. Отож, життя своє потрібно любити, цінувати і боронити від усього лихого. У цьому нам допомагають знання з правил безпеки життєдіяльності та їх дотримання.
     Кожен день, кожну годину у світі стається дуже багато горя, бід, нещасть, у яких, на жаль, гинуть або ж страждають безневинні люди. І вдень, і вночі завжди на посту і готові подати допомогу потерпілим ті, кого ми раніше називали пожежниками, а нині вони звуться рятувальники, і гордяться цим. Це відважні і мужні люди, які щоразу ризикуючи власним життям і здоров'ям, подають руку допормоги тому, кому вона потрібна. Господь їм дав нелегку роль у житті - завжди бути в форсмажорі на краю.
     Життя кожної людини не сплановане заздалегідь і непередбачуване. І можливо, колись у нагоді стануть знання і уміння безпечної поведінки безпечної поведінки, само і взаємодопомоги, які отримують учні на уроках основ здоров'я та основ безпеки життєдіяльності. Можливо, хтось із учнів школи у майбутньому обере професію, пов'язану з рятуванням людей та запобіганню будь-яким нещастям. Адже девізом усіх рятувальників є: "Запобігти, врятувати, допомогти!"
     24 лютого 2011 року у м.Тульчині проходив ХVІІ районний фестиваль Дружин юних пожежників, який зібрав умілих, кмітливих, жартівливих і дотепних хлопців і дівчат з усього району. Зазвичай на таких заходах молодь має можливість не лише проявити свої знання, вміння та навички, але й поспілкуватися о однолітками, поділитися набутим досвідом, дізнатися і побачити щось нове.
     Наша школа уже багато років є активним учасником фестивалю ДЮПу (Дружин юних пожежників), де неодноразово виборювала перші місця, і захищала честь району на обласному фестивалі.
     Команда школи під назвою "Екстрим" цього року виступала під гаслом:
                             Ей маленький, зупинись!
                             Не пустуй і схаменись!
                             Там де ти - шукай біду,
                             Час вже взятись до ладу!"
     Учасники команди намагаляся в ігровій формі довести до підростаючого покоління правила безпечної поведінки, навики діяти індивідуально і колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях.
     У районному фестивалі прийняли участь 18 ДЮП. Та в запеклій конкурсній боротьбі путівку на кущовий етап фестивалю виборола саме команда нашої школи у складі: Ратушняк Ілони та Ратушняк Іванни, які навчаються у 6-му класі, Федосова Володимира та Воронцової Оксани, учнів 8-го класу та випускників школи Поради Миколи і Лапшової Анни.
     У теоретичному конкурсі найкращий рівень знань показав учасник команди, Сулейманов Михайло, який навчається у 9-му класі.
     Тепер у нас не менш складне завдання - готуватися до перемоги на кущовому етапі фестивалю.
     Знайте, що всі ми - надійні помічники пожежників-рятувальників у їхній складній, але необхідній і почесній справі.
     І хочеться сказати: "Тримайтеся, хлопці - 
                                       ми вам допомога:
                                       надійна, рішуча
                                       та ще й молода!"
                                
                                Телеснюк Р.М. - вчителька основ безпеки життєдіяльності.
 
  
 
  
 
                             
Переглядів: 1764 | Додав: exolot | Рейтинг: 5.0/3
Пошук
Календар
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz