П`ятниця, 26.04.2024, 18:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2011 » Червень » 10 » Літні канікули - не тільки розваги
00:08
Літні канікули - не тільки розваги
     Ось воно літечко. Нарешті! Довго тягнулася весняна холодінь. Так хотілося сонця, теплого вітру, вечірньої приємної прохолоди. Раптово все це нахлинуло на нас. Після напруженого навчального року хотілось нових вражень, емоцій, і просто відпочити.
     8 червня вся наша галаслива компанія (учні 2-5класів) розмістились зручно в автобусі і вирушила до Вінниці. Першим нашим пунктом стала екскурсія до художнього музею. Адже цими днями там презентується виставка малюнків і картин гуртка "Декоративний розпис" (кер. Подоляк Є.Є.), в якому займається 32 учні нашої школи. Виставка представлена кращими роботами таких учнів: Федосова М., Бондарчук Г., Колонтая М., Кащука М., Федосової А., Левкової А., Смолій Н., Погорєлова А. На виставці ми зустрілися із редактором журналу "Вінничанка" Інною Червінчук. Відбулася жвава розмова. Ми надзвичайно горді з того, що директором художнього музею є наш колишній випускник, відомий художник І.В.Безбах. Висловлюємо йому щиру подяку у сприянні проведення виставки.
     Не менш цікавою була екскурсія по Вінницькому краєзнавчому музею. Діти захоплено розглядали скелет мамонта, опудала птахів та звірів, скелет давньої людини, а хлопчики не могли стримати своїх вражень при огляді експозиції зброї різних часів. Ми вдячні працівникам музею за те, що екскурсія для дітей-сиріт була безкоштовною, а головне - змістовною.
     Літо... Спека... Так манить до себе прохолода води. І ось ми уже на катері пливемо трічкою Південний Буг. Зліва та справа милують око високі скелі та кучеряві верби. Раптом біля борту де й взялася дика качка з каченятами. Діти радісними вигуками привітали це благородне сімейство. Тиху воду попід берег затягло жовтими глеками та ліліями. Та великої радості дітям додало купання у водах Бугу. Керівництво пристані "Вінниця" пішло нам назустріч, і ми прокаталися за здешевленим тарифом, а діти-сироти - безкоштовно, за що ми їм дуже дякуємо і бажаємо гарної навігації.
      Кульмінаційний момент - звичайно, "Макдональдс"! Адже від початку екскурсії так хотілося рванути туди і на ласощах випустити пару та батьківські гроші. Проте витримка наших вихованців була залізною. Бо із директором школи Друмом В.М. потрібно було поділитися враженнями не тільки від "Макдональдса", а від виставки, і взагалі - від поїздки, яка відбулася завдяки його сприянню.
      Літні канікули ще тільки розпочалися. Попереду у дітей прекрасний відпочинок, нові враження. Проте хочеться кожну вільну хвилину дітей школи-інтернату наповнити корисними спогадами про побачене, почуте, корисним для серця і душі.

                                       О. Кулик - вчитель школи-інтернату, керівник групи
 
 
  
 
  
Переглядів: 1056 | Додав: exolot | Рейтинг: 3.7/3
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz