П`ятниця, 29.03.2024, 16:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Листопад » 16 » Куточок живої природи – в дії!
23:23
Куточок живої природи – в дії!
     З вересня 1998 року в Тульчинській школі-інтернат було створено куточок живої природи. Закупили акваріуми (обладнання до них), клітки для тварин та птахів, і почав функціонувати зоологічний гурток. Які ж тварини та птахи мешкають в живому куточку? Це хом'ячки, морські свинки, черепахи, папуги, акваріумні рибки. Чим же займаються діти на заняттях? Юні зоологи вивчають зовнішню будову тварин та птахів, їх індивідуальний розвиток, поширення в природі, роль у біологічному комплексі. Також знайомляться з тваринами та птахами, які занесені до «Червопої книги» України та Вінницької області. Знання дітей збагачуються фактами про різноманітність видів тварин, спосіб життя, розмноження, особливості внутрішньовидових та міжвидових відносин між ними.
    
     Основну увагу юннати зосереджують на догляді за тваринами та птахами, їх утриманні, годівлі, чистці кліток. Особливо гуртківцям подобається акваристика. Вивчають будову та обладнання акваріумів, основи біологічних процесів, що протікають в акваріумах, поняття про біоценоз обмеженого простору.
     Гуртківці постійно стежать за температурним режимом в акваріумах, освітленням, годують рибок, чистять та промивають фільтри та компресори, очищають брудний грунт, саджають рослини, знають всіх мешканців акваріумів.
     Діти пишуть реферати на зоологічну тематику, відгадують загадки про тварин, проводять зоовікторини. У живому куточку діє виставка дитячих робіт ( випалювання по дереву, малюнки про природу), під назвами : «Природа очима дітей» та «Наш друг природа». Також юні зоологи займаються суспільно-корисною працею. Виготовляють годівниці для зимуючих птахів, будиночки для папуг та хом'ячків, щоденно прибирають в клітках та годують своїх улюбленців, ремонтують клітки, взимку підгодовують птахів, доглядають за вазонами в живому куточку. А нещодавно пара хом?ячків народила малят. В акваріумах також є поповнення : скалярії, гупії, меченосці.
     Час, що проводять на заняттях в зоологічному гуртку вихованці школи-інтернату, не проходить марно. Емоційний стан дитини в процесі спілкування з «братами нашими меншими» поступово набуває спокою, позитивної налаштованості до оточуючого світу. Приємно і радісно бачити як загоряються очі дитини на заняттях. А ще більшою радістю для керівника гуртка є учні які обирають біологічну направленість у своїй майбутній професії. А таких прикладів чимало. Випускники вступають до Тульчинського технікуму ветеринарної медицини, Вінницької аграрної академії та інших споріднених навчальних закладів. Це такі діти Писаренко Наталія, Бакіров Михайло, Загороднюк Олег, Гобель Петро, Швачко Артем, Слободянюк Анастасія, Серебряков Сергій, Каріпова Анастасія, Шіц Ярослав, Токаренко Юрій.
                                                     Забейда О.С. - керівник гуртка
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
      
Переглядів: 3362 | Додав: exolot | Рейтинг: 4.3/6
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz