Четвер, 25.04.2024, 02:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Вересень » 16 » "Кришталеві джерела"
12:35
"Кришталеві джерела"
    З другого по дев'яте вересня в селищі Штормовому поблизу Євпаторії завершився ХХ Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела». Заходи завершального етапу фестивалю тривали протягом восьми днів. 177 учасників, переважно школярів, переглядали конкурсні роботи, ділилися досвідом своєї творчості, брали участь у бліц-конкурсах, майстер-класах і тренінгах, спілкувалися з членами творчих колективів Криму.
(Фото та відеоматеріали в повній новині)

     Творчі вечори і тренінги провели в Штормовому актор кіно О.Колесник, професор-кінознавець В.Слободян, доцент Київського інституту журналістики Ю.Єлісовенко, фахівець з телережисури В.Костилєва, телеведуча та автор популярних дитячих програм А.Мігай, фахівець з радіомовлення Л.Опасенко, відома поетеса Г.Чубач, письменники В.Довжик та С.Кононенко, народний депутат України, перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації А.Шевченко та ін. Крім суто творчих заходів, учасники «Кришталевих джерел» разом з учнями Штормівської школи організували й провели перший шкільний фестиваль культури народів Криму, екологічну акцію з упорядкування селища Штормового і чорноморського узбережжя в районі цього селища, взяли участь в інших цікавих заходах.
     Фестиваль «Кришталеві джерела» було започатковано 1991 року, і відтоді він щороку проводився спершу на Сумщині, а потім у Києві, на Буковині, останні роки – в Криму. Це найдавніший і наймасовіший фестиваль для дітей та юнацтва у галузі кіно, телебачення, радіомовлення та фото. Два роки тому дістав статус міжнародного. Його засновники – Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Міністерство освіти і науки України, Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту, Міністерство культури і туризму України, Національна спілка кінематографістів України, Національна спілка фотохудожників України, Асоціація діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України.
    
     Наша відеостудія "Фокус" стала лауреатом у номінацїї «Ігрове кіно». Фільм «Павутиння» здобув перемогу. Крім того у фестивалі приймав участь танцювальний колектив школи «I-Dance». Тульчинську школу-інтернат-ліцей представляли Балакіна Ю., Кваша Я., Седракян М., Чоповська К., Кер'янова А., Федосов К., Васюта В., Казмірук С., Подзігун Р., Подзігун Д., Сулейманов М.
За час фестивалю діти відвідали аквапарк, покаталися на пароплаві у Євпаторії, побували у мечеті «Джума Хан Джамі», у Караїмських кенассах. Наш танцювальний колектив знайшов багато друзів серед інших колективів. Зокрема, діти подружилися із кримсько-татарським ансамблем.
                     
                           І. Г.Цигвінцев - керівник телевідеостудії "Фокус",
                                                   танцювалюного колективу "I-Dance".
 
  
 
  
 
  
 
  
 
                            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1511 | Додав: exolot | Рейтинг: 2.7/3
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz