Четвер, 25.04.2024, 06:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2010 » Вересень » 28 » "Кастальський ключ" - джерело натхнення талановитих дітей-сиріт
22:09
"Кастальський ключ" - джерело натхнення талановитих дітей-сиріт
     19-25 вересня 2010 р. у м. Санкт-Петербурзі (Росія) відбувся Міжнародний Фестиваль художньої творчості дітей-сиріт "Кастальський ключ".

     Назва Фестивалю ввібрала в себе усі цілющі властивості Кастальського ключа, який у Стародавній Греції був джерелом натхнення поетів, художників та музикантів. Саме ж джерело було названо на честь німфи Касталії, дочки річкового бога Ахелоя. Рятуючись від переслідувань Аполлона, Касталія перетворилась в джерело біля гори Пранас - Кастальский ключ.
     В 2010 р. Міжнародний Фестиваль "Кастальський ключ" зібрав близько 300 талановитих дітей-сиріт із 7 країн СНД: Росії, Казахстану, Азербайджану, Молдови, Узбекистану, Білорусії, України.
     Українська команда була представлена трьома колективами:
 - Тульчинської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Вінницької обл.;
 - Вільнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Запорізької обл.;
 - Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру м. Запоріжжя.
     Виступи учасників Фестивалю оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли популярні артисти, композитори, продюсери, режисери, суспільно-політичні діячі та інші представники творчої інтелігенції Росії, які мають міжнародне визнання і сприяють популяризації ідей Фестивалю.
     За результатами Міжнародного Фестивалю "Кастальский ключ" колектив "Голоси Поділля" Тульчинської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (керівник: Богачук Л.В.) виборов ІІ місце у номінації "Вокал" з твором "Віночок українських народних пісень" в обробці М. Леонтовича.
     Журі високо оцінило наших вокалістів, а глядачі надовго запам'ятають пісні "Два кольори" та "Україна" у їх виконанні.
     Красу і велич України з її народними традиціями, обрядами та звичаями оспівав у своїх піснях Семенов Гліб, вихованець Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру (керівник Орловська Ю.Д.).
     А хореографічний номер у виконанні танцювального ансамблю "Сюрприз" Вільнянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (керівник Рашевська Т.А. ) відобразив колорит українського народного танцю.
     Всі колективи продемонстрували високу майстерність у номінаціях "Вокал" і "Танець". Діти вразили журі та глядачів своїм артистизмом, невичерпною енергією та шаленим запалом, за що були відзначені організаторами та спонсорами Фестивалю дипломами та подарунками. А також отримали запрошення взяти участь у подібних фестивалях інших держав.
     Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки України висловлює подяку директорам Тульчинської спеціалізованої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Друму Володимиру Миколайовичу, Хортицького національного навчально-реабілітаційного багатопрофільного центру Нечипоренко Валентині Василівні та Вільнянської спеціальної школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування Лахну Євгену Васильовичу, педагогічним колективам та художнім керівникам за високий рівень підготовки дітей та сприяння їх участі у престижному Фестивалі "Кастальський ключ".
             
               Тарасенко Л.І. - завідувач сектора соціальної реабілітації
                                       відділу науково-методичного забезпечення
                                       змісту корекційної та інклюзивної освіти
                                       Інституту інноваційних технологій і змісту
                                       освіти МОН України.
 
  
 
             
Переглядів: 1194 | Додав: exolot | Рейтинг: 5.0/3
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz