Вівторок, 16.04.2024, 19:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2013 » Лютий » 24 » Ти вічний біль - Афганістан!
20:13
Ти вічний біль - Афганістан!
  Хлопці повернулися!
  Не всі...
  Їхньої кривавої роси,
  Випало немало досі там,
  На твої горби, Афганістан,
  На твої дороги і міста,
  Пам'ятай про це, Афганістан!

     15 лютого Україна вшановувала День пам'яті молодих воїнів, які загинули на землі Афганістану, виконуючи інтернаціональний обов'язок. Цього дня останній солдат залишив чужу країну. Майже 10 років проливали там кров наші юнаки. Афганістан став синонімом людського лиха, справжнього пекла. Дедалі більше віддаляють від нас роки ту війну, але стоять обеліски з молодими обличчями на фото, які будуть вічно нагадувати про тих, хто не повернувся до батьківської хати.
     
     Учнями-ліцеїстами військово-спортивного 10-Г класу було проведено вечір-пам'яті до дня виводу радянських військ з республіки Афганістан.
     У переповнену актову залу заходять запрошені гості, учасники бойових дій Афганістану: полковник Капшук М.Г. із дружиною Капшук В.Д. та Івасик А.О., батько учня-ліцеїста школи.
     На сцені імпровізований шкільний музей із портретами загиблих воїнів-афганців. Гасне світло, через увесь зал ідуть ліцеїсти із свічками в руках. Учні розповідають страшні історичні факти про війну, читають народжені в суворості війни вірші, які згодом стали піснями. Виступи учнів супроводжуються відеоматеріалами, кадрами документальної хроніки, на проекторі неодноразово з'являються страшні кадри афганської війни та, мабуть, жодна кінохроніка не замінить безпосереднього спілкування з учасниками тих далеких, для сучасної молоді, подій. Ліцеїсти наголосили, що всі ми маємо пам'ятати про ті події, щоб цей "страшний урок" більше ніколи не повторився.
     З цікавістю і захопленням слухали ліцеїсти спогади афганців. Хвилювання гостей не залишило байдужим нікого і передалось усім присутнім. І оце духовне єднання зали ще раз підтвердило, що подібні виховні заходи дуже актуальні і мають величезне виховне значення для молоді, вчать мужності, змушують підростаючу юнь замислитись над власною життєвою позицією.

                          Сімоник Н.Ф. - вихователь 10-Г класу.

 

 

   

   



Переглядів: 927 | Додав: exolot | Рейтинг: 3.7/3
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz