Четвер, 25.04.2024, 08:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Липень » 3 » Ми в Криму на етнофестивалі "Екран дружби"
12:05
Ми в Криму на етнофестивалі "Екран дружби"
    "Мы вместе, мы разом
     Подмигнем друг другу глазом,
     Вместе за руки руки возмемся
     И друг другу улыбнемся", - 
цей девіз етнофестивалю "Екран для дружби" залишається незмінним і збирає нас у Штормовому (АР Крим) вже 5-й рік поспіль.
     Розпочався фестиваль з вечора знайомств. Ця подія відбувалася на березі моря, де кожна команда-учасник виголошувала речівку, а наші "Голоси Поділля" під керівництвом Л.В. Богачук заспівали прекрасну пісню про дружбу. Вечір продовжили веселі ігри та танці, потім стомлені та щасливі ми пішли відпочивати, щоб весь наступний день присвятити морю.
     Після цілого дня купання ми розпочали святкування відкриття етнофестивалю, де кожен з учасників знайшов присутніх друзів з культурою та звичаями свого народу. Пісні та танці своїх народів представляли українці, росіяни, поляки, африканці, татари, представники південної Кореї, пакистанці. Вечір продовжила етнодискотека навколо багаття дружби.
     Кожного дня, крім купання, розваг та веселощів, нас навчали на майстер-класах малювати на морських камінчиках, тканині, плести африканські косички, гончарній справі, водити українські хороводи та висвітлювати ці події за допомогою фото та відеотехніки.
    Студенти з "Червоної калини" Тульчинського училища культури навчали всіх присутніх святкувати Івана-Купала так як це робили наші предки: з плетінням вінків, прикрашанням верби, хороводами та стрибанням через багаття.
     Наступного дня ми стали будівельними бригадами із піску, під шепіт лагідних морських хвиль будували місто своєї мрії. Наша будівельна компанія називалась НОШ (Нас Об'єднало Штормове). Наше місто мало вигляд мушлі, в якій немає місця заздрощам, злобі і де можуть мирно жити діти всіх національностей.
     Несподіванно настав день закриття етнофестивалю і саме в цей день ми почули, як на різних мовах світу звучить слово дружба. Після концерту ми дивилися відеохроніку нашого фестивалю, яку створили учасники з села Вишневе.
     Після такого насиченого подіями дня нам спати зовсім не хотілося, і ми, "Голоси Поділля" і танцювальний колектив "I-Dance", пішли до моря, де приготували смачний шашлик і під зоряним небом купалися в теплому морі. До нас приєдналися наші друзі з Штормового, Харкова та Києва, потім до глибокої ночі під акомпонемент морських хвиль та тріску багаття співали пісні.
     Але, як би нам цього не хотілося, настав день прощання. Ми так звикли один до одного і здружились, що не хотіли розлучатись, та нас втішала думка, що ми знову зустрінемось у вересні на фестивалі "Етноколо", що відбудеться у нашій школі.
     А ще ми раділи, що привезли з фестивалю "Гран-прі" ("Голоси Поділля") та диплом з І місце (хореографічний колектив "I-Dance").

       Ірина Марунько - учениця 10-го класу Тульчинської школи-інтернату-ліцею.

  

 

  

  

  

Переглядів: 1030 | Додав: exolot | Рейтинг: 4.1/9
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz