Четвер, 25.04.2024, 19:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Діти Тульчинської школи-інтернату стали призерами міжнародного футбольного турніру MTG United For Peace
23:20
Діти Тульчинської школи-інтернату стали призерами міжнародного футбольного турніру MTG United For Peace
     11-14 жовтня в Осло пройшов міжнародний турнір з футболу серед дітей від 12 до 14 років, позбавлених батьківської турботи. У турнірі брали участь команди із 14 країн, включаючи Швецію, Норвегію, Данію, Естонію, Латвію, Литву, Болгарію, Румунію, Гану, Чехію, Великобританію, Угорщину, Росію. Україна брала участь у турнірі вперше. Представляючи нашу країну, юні спортсмени з Тульчинської школи-інтернату (переможці фіналу національних відбіркових змагань у Донецьку в липні 2012) показали себе однією з найсильніших і найбільш згуртованих команд, обігравши представників Росії, Латвії, Угорщини та Румунії у групі. В півфіналі вони поступилися лише юним футболістам з Литви, які за підсумками змагань стали переможцями турніру. За весь чемпіонат команда Вінницької області пропустила тільки 1 м'яч, який став вирішальним на шляху до перемоги. Міжнародний футбольний проект «Єднання заради миру» дозволяє дітям, позбавленим батьківського піклування, отримати досвід спілкування з представниками інших культур і самореалізуватися. Проект є частиною програми корпоративної соціальної відповідальності компанії Viasat, що входить в провідний європейський медіа-холдинг Modern Times Group. На глобальному рівні MTG проводить ці змагання з 2010 року в 13 країнах світу.
     
     Окрім ігор між країнами, проводився турнір змішаних команд, сформованих з дітей кожної країни. Це дало можливість дітям з країн, які не стали призерами в командному заліку, відчути себе переможцями у змішаних іграх. І що найголовніше, за кілька хвилин спрацюватися в команді, де немає єдиної мови спілкування. Багато учасників відзначили, що в змішаних командах їм сподобалося грати навіть більше, ніж у власних. І коли після перерви пролунала вказівка «зібратися по своїм командам», багато дітей, не змовляючись, розійшлися по своїм новим інтернаціональним групам.
     Після дитячого турніру юні спортсмени стали глядачами професійних матчів між ветеранами футболу збірних Німеччини, Англії, Норвегії, Швеції, Данії. А після матчів відбулася фотосесія юних футболістів з професіоналами, серед яких були Тоні Вудкок, Джиммі Картер, Вівіан Андерсон та ін. Крім того, гравці Тульчинської команди побували на екскурсії в Нобелівському Центрі Миру, і навіть були присутні на оголошенні лауреата Нобелівської премії Миру 2012 року. Також діти брали участь у різних іграх, спрямованих на розвиток згуртованості і взаєморозуміння. Для більшості дітей ця подорож була першою за межі України. За короткий час хлопці та дівчата не тільки вивчили базові англійські фрази, що дало їм змогу значно розширити коло спілкування, але і завели нових друзів, з якими підтримують зв'язок за допомогою соціальних мереж Вконтакте та Facebook.
Переглядів: 855 | Додав: exolot | Рейтинг: 3.7/3
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz