П`ятниця, 19.04.2024, 03:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Тульчинська школа-інтернат-ліцей

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Головна » Архів матеріалів
     Хімія - дивна, цікава й захоплююча наука. Однак, не секрет, що в останні роки інтерес учнів до її вивчення знижується. Причин для цього є немало.
     Моя робота вчителем хімії - це постійний пошук на одвічне вчительське завдання:навчити учнів основам хімії, навчити їх самостійно вчитися і донести до свідомості дітей, що знання з хімії необхідні в житті кожної людини.
Переглядів: 1831 | Додав: exolot | Дата: 10.02.2013

     31.01.2013 р. відбулося щорічне свято загонової пісні. Вже 10-й рік поспіль в нашій школі традиційно проводиться такий співочий конкурс. У конкурсі взяли участь учні з 1-го по 11-й класи.
      Усі загони продемонстрували на високому рівні свою: пісню,девіз,речівку.
Кожним класом була представлена своя символіка (прапор, емблема).
      Усі учасники конкурсу надзвичайно вразили своїм  зовнішнім виглядом.
Переглядів: 992 | Додав: exolot | Дата: 06.02.2013

     У вівторок 22 січня у школі відбулася виховна година "Суверенна моя Україна", приурочена Дню Соборності українських земель.
     Захід провели учні, ліцеїсти нашої школи 10-Б, 10-В, 10-Г класів. Вони розповіли про цю історичну подію, яка сталася 22 січня 1918 року, супроводжуючи розповідь документальним фільмом і відеопрезентацією. Захід був змістовним, цікавим, пізнавальним.
Переглядів: 843 | Додав: exolot | Дата: 27.01.2013

     Гарний святковий настрій  панував на новорічному святі у 5-8 класах.  Завітали на свято і Оксана з Вакулою, і Червона Шапочка з матір’ю, і Дід з Бабою, які зліпили незвичайну Снігуроньку. Були тут і бандити і Дід Мороз. Вони принесли новорічне диво в життя всіх учасників. 
     Також  учні показали і свої таланти: співали, танцювали, приймали активну участь у змаганнях, водили хороводи  навколо ялинки. 
     Артистизм учасників та дитяча зацікавленість зробила дійство новорічною казкою, на якій вручив подарунки сам Дід Мороз з Снігурочкою. 
... Читати далі »
Переглядів: 898 | Додав: exolot | Дата: 05.01.2013

     Новий рік - це, напевне, найулюбленіше свято, як дорослих, так і малят. Тому, не відходячи від традиції, ми напередодні Нового року, 28 грудня, разом з учнями 9-А класу провели чудовий дитячий ранок "Новорічна казка", який був багатий на ігри, конкурси та хороводи.
     Малята веселилися, танцювали та із задоволенням гралися. А розважали їх чудові, яскраві персонажі: Маша та Ведмідь, Снігова королева, Дракон, Змія та дві неперевершені Бридоти, які дітям сподобалися найбільше. Дід мороз разом зі Снігуронькою також радували діток своїми подарунками.
Переглядів: 1070 | Додав: exolot | Дата: 04.01.2013

   Новий рік – це час, коли ми всі підводимо підсумки зробленого. Цього року ми вирішили відійти від традиційного проведення святкування Нового року для учнів 9 – 11 класів і організували новорічний кадетський бал. Адже кожна дівчинка з дитинства мріє побувати на балу і відчути себе принцесою, а кожен хлопець не проти відчути себе принцом і закружляти у вихорі вальсу. На святі, у святково прибраній залі, зібралися найяскравіші особистості нашої школи, кожна з яких внесла вагомий вклад у шкільне життя.
     Розпочалося це грандіозне дійство традиційною для балу зустріччю Діда Мороза. Всі присутні вишикувалися в колону ... Читати далі »
Переглядів: 1253 | Додав: exolot | Дата: 03.01.2013

     Темної зимової ночі з 18 на 19 грудня Святий Миколай сходить із небес до українських малюків, звідки він бачить і знає, як поводяться діти цілий рік . Прийшов Святий Миколай і до тих дітей, які найбільше чекали і покладали на цей день багато надій – до дітей нашої школи. 
     Вранці, тільки прокинувшись, швиденько заглядали вони  під подушки і знаходили там подарунки.  На це свято завітав до нас і голова Районної Ради Авраменко О.П. Ще на в’їзді до школи видно, як тут чекають на Святого Миколая. Зразу ж на коридорі учні зустрічали Авраменка Олексія  Петровича, проводили цікаву екскурсію, ... Читати далі »
Переглядів: 865 | Додав: exolot | Дата: 30.12.2012

     Нещодавно в школі-інтернаті –ліцеї проходив тиждень англійської мови. Пройшов він, як завжди, цікаво та змістовно. Велика кількість дітей прийняла активну участь в підготовці та проведенні запланованих заходів.
     Конкурси, вікторини, перегляди відеофільмів, радіо альманах, брейн-ринг, презентації англомовних країн – ось їх неповний перелік. Всі вони були підібрані згідно інтересів та можливостей дітей різних вікових категорій. Навіть наймолодші школярі, які щойно почали вивчати англійську мову, із задоволенням співали, читали та інсценізували вірші.
Переглядів: 947 | Додав: exolot | Дата: 20.12.2012

     6 грудня вся наша країна відзначила День Збройних Сил України. Адже саме цього дня в 1991 році Верховною Радою України був прийнятий Закон України "Про Збройні Сили України".
     З давніх-давен людям відомо: "Дерево життя - це гілочка, на якій ростуть три листочки. Перший листочок - символ минулого, другий - сучасного, а третій - майбутнього". Зображення "Дерева життя" зустрічається в малюнках наших пращурів. Це свідчить про те, що вже в сиву давнину люди знали про нероздільний зв'язок "трьох листочків". Щоб бути освіченою людиною, треба знати минуле свого народу, його історію. Сторінки рідної історії хвилюють і наповнюють нас гордістю. У минулому українського народу було таке неповторне явище як Запорізька Січ. Це про неї Гоголь писав: "Така ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді і дужі. Як леви! Ось звідки розливається воля і козацтво на всю Україну!"
Переглядів: 1280 | Додав: exolot | Дата: 12.12.2012

       Робота психолога – це наче робота садівника, який доглядає за різними рослинами. Саме він має побачити і зрозуміти, чому одна рослинка любить сонечко, інша – тінь; одній подобається барег річки, іншій – вершини гори; одна росте в піску, а інша – лише в родючому грунті. А, зрозумівши дитину, донести до інших знання про те, якого догляд потребує кожна з цих дітей-«рослинок», інакше результат нашого виховного впливу буде незадовільний.
В кінці листопада пройшов у школі тиждень психології. Про початок тижня свідчила різнобарвна та яскрава газета « Хай душа промениться добром!» з мудрими висловлюваннями про людину і людські стосунки, які зацікавили не тільки педагогів і учнів, але усіх відвідувачів школи. Деякі учні дуже перейнялися цією ідеєю і пропонували свою допомогу, показали знання мудрих висловів багатьох видатних людей.
Переглядів: 2932 | Додав: exolot | Дата: 05.12.2012

« 1 2 3 4 5 ... 14 15 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Друзі сайту

м. Тульчин © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz